PGA of Sweden National (Foto: Michael Denker)

måndag 6 september 2010

B & B och bortfall i gästnätterna....

Har haft en diskussion med RESURS och Lars Paulsson om gästnattsstatistiken och bortfallet i gn som de B&B med färre bäddar än 8 representerar i Skåne.

Ganska många B&B med fler bäddar än 8 rapporterar in till SCB men en stor del rapporterar inte in och det är framförallt de som har färre än just 8 bäddar eftersom det är gränsen för inrapporteringskravet till SCB.

2009 så var det sammanlagt ca 454 172 gästnätter som inte blev inrapporterade till SCB som hotell, vandrarhem eller stugby.

Av dessa 454 172 gissar vi att ca 100 000 gn blir inrapporterade och redovisade till SCB via SoL registreringen som rapporteras in till SCB (SoL står för stugor och lägenheter som förmedlas på en turistbyrå eller kommersiell aktör exvis boende som SKISTAR förmedlar åt privatpersoner i svenska fjällen).

Tror att B&B boendet kommer att öka i Skåne framöver vilket skulle innebära att bortfallet i gästnattsstatistiken också kommer att öka.

Vi, Tourism In Skåne ska driva frågan mot Tillväxtverket och se om det går att få till någon lösning så att vi inte "tappar" bort dessa gästnätter framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar