PGA of Sweden National (Foto: Michael Denker)

tisdag 8 december 2009

Oktober 2009

Oktober månad med fortsatt starka siffror för Skåne...

Totalt till och med oktober så har Skåne lockat 3% fler gästnätter än 2008. Hotellen står för ca 90% av den totala gästnattsvolymen.

Danska gästnätter fortsatte upp med 49% i oktober, för helåret är denna siffra nu 63%. Lund hade 153% ökning av danska gästnätter i oktober!!

Tyska gästnätter minskar däremot, totalt är denna siffra minus 14% för helåret. Det verkar som om det är stugbyar och vandrarhem framförallat i sydost och på sydkusten som minskningarna kan härledas till.

Hotellen i Malmö och Lund ökade i oktober med 8,7 resp 1,9% för helåret är dessa siffror 7,5 resp 5,2%. Detta kan exempelvis jämföras med Stockholm (+3,2%) samt Göteborg (+0,6%).

Skåne Nordost har till och med oktober ökat gästnätterna med 4% varav de utländska ökat med 11% vilket är en stark utveckling.

Skåne Nordväst ligger på ungefär samma gästnattsantal som man gjorde 2008, totalt ca 867000 gn vilket motsvarar ca 30% av de totala gästnätterna i Skåne.

Skåne Sydost hade lite fler gästnätter totalt till och med oktober trots att Ystad "tappat" en inrapporterande anläggning vilket också förklarar tappet på 13% för stugbyar/vandrarhem för Ystad i oktober.

Sydkusten har en minskning på ca.4% avseende gästnätter till och med oktober. Vellinge har tapp bland danskar och tyskar i oktober månad medans svenskagästnätterna stigit kraftigt.

Skåne Sydväst med Malmö i förarsätet står för ca. 55% av den totala gästnattsvolymen i Skåne. I oktober ökade antalet gästnätter i Sydväst med 8% och var också det enda område i Skåne som hade ökningar i oktober. Malmö hade oktoberökning på 9% och det är fortsatt danskarna som står för en stor del av denna volym. Hotellgästnätterna ökade i oktober i Malmö med 8,7% och totalt för året är siffran 7,5%. Lund har också gått bra med oktoberökning på 1,9% och totalt med 5,2%.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar