PGA of Sweden National (Foto: Michael Denker)

tisdag 16 augusti 2011

Junibeläggning 2011 i Skåne



Totalt +7% fler kommersiellt boende i juni 2011 mot 2010. För halvåret är denna siffra +6%.

Utländska gästnätter var 23% av totalen i juni, för halvåret var denna exportandel 20% av totala gn volymen. Tyskarna börjar komma på stark tillbakamarsch och var i juni den enskilt största utländska gästgruppen men danskarna är på halvårsbasis fortfarande skånes största utländska gästgrupp. För halvåret så har exportandelen gästnätter ökat i skåne med +9%. framförallt tyska men även kinesiska, amerikanska, franska, spanska och schweiziska gästnätter har gått bra.

Skånehotellen hade en ganska dålig junimånad förutom malmöhotellen som ökade med +5% i juni (att jämföra med Stockholm +12% samt Göteborg +9%). Lund och Helsingsborgshotellen hade nolltillväxt i juni.

Ackumulerat halvår så ligger både Malmö och Lund över Stockholm men under Göteborgs tillväxt i hotellgästnätter. Helsingborg backar till och med lite  (negativ tillväxt) halvåret 2011. Stockholm har bra bokat på sina hotellrum, kapaciteten utnyttjas bättre än i Skåne. Rumsbeläggningen i Stockholm ligger ackumulerat 2011 på 64%, samma siffra i Malmö är 57%. Även snittpriserna per rum är högre i huvudstaden med sina 1 128 per hotellrum att jämföra med Helsingborgs 829 kr som var lägst i Skåne. Däremot så finns det lokalt i Skåne hotellrum med en högre prisbild. Båstad exempelvis där snittrumspriset första halvåret låg på 1 160 kr.

Skåne Nordost ökade bra i juni med en gn tillväxt på +15%, ack för halvåret var denna siffra +7%.

Skåne Nordväst hade svagast tillväxt i juni med +1%, ack för halvåret så var tillväxten oförändrad med 2010. Båstadhottellen tar bäst betaalt i Skåne och vi får väl se i julisiffrorna vad tennisen inneburit för hotellnäringen i Båstad.

Skåne Sydost ökade +8% i juni och +6% för första halvåret.Ystadhotellen har bäst beläggningsgrad med 57% samt tar också bäst betalt för sina hotellrum inom Skåne Sydost.

Sydkusten hade den kraftigaste junitillväxten i Skåne med +16% och även för halvåret med +16%.

Skåne Sydväst gick +4% i gn tillväxten i juni samt för halvåret +7%. Hotellrummen i Malmö hade ett snittpris för hotellrummen på 924 kr att jämföra med Stockholms 1 160 samt rumsbeläggning på 57% att jämföra med Stockholms på 64% för perioden jan-juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar